Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Steden moeten meer doen voor kinderen

28 februari 2012

Door de toenemende verstedelijking in de wereld hebben honderden miljoenen kinderen geen toegang tot onmisbare voorzieningen. Dat meldt UNICEF in haar rapport 'The State of the World's Children 2012'.

UNICEF's The State of the World's Children 2012

Cover SOWC 340

UNICEF publiceert elk jaar 'The State of the World's Children', een rapport over de leefomstandigheden van kinderen wereldwijd. Dit jaar legt het rapport de focus op kinderen die in stedelijke gebieden opgroeien.

Download het complete rapport
Download de samenvatting

Steden blijven groeien

Kaart_groeiOp deze interactieve kaart zie je de toename van de wereldbevolking tot 2050 (startpunt 1950) en de toename van de bevolking in de steden.

Een grotere versie van deze kaart en nog veel meer informatie over 'The State of the World's Children 2012' kun je vinden op www.unicef.org/sowc2012.