Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Kinderen slachtoffer van Syrisch drama

27 februari 2012

"Iedereen die betrokken is bij het geweld in Syrië moet zich realiseren dat kinderen buiten dit conflict staan. Zij zijn de slachtoffers van dit drama."

Anthony Lake, directeur van UNICEF Internationaal, gaf deze reactie nadat een onafhankelijke VN-commissie bekendmaakte wat voor gevolgen het geweld in Syrië heeft op de bevolking.

Kinderen raken gewond of komen om

"Syrië negeert oproepen van de internationale gemeenschap om het geweld te stoppen. Steeds meer kinderen raken gewond, of komen om. De gewonde kinderen krijgen maar al te vaak geen hulp. Velen zijn getuige geweest van geweld en hebben naasten verloren," aldus Anthony Lake. "We roepen de regering nogmaals op om het geweld onmiddellijk te stoppen en om hulpverleners toegang te verlenen tot de slachtoffers."

Gerelateerd aan dit onderwerp