Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Therapeutische voeding redt levens in Sahel

16 februari 2012

Dunne armpjes, holle ogen en geen energie om te spelen. Een miljoen kinderen dreigt ernstig ondervoed te raken in de Sahel. UNICEF en andere hulporganisaties luiden de noodklok, want ingrijpen kan niet langer wachten.

Het westen van Afrika wordt geteisterd door de natuur. Door het uitblijven van regen en het mislukken van oogsten is er voedselschaarste ontstaan. Van de Sahellanden is vooral Niger zwaar getroffen, maar ook in Burkina Faso, Noord-Kameroen, Tsjaad, Mali, Mauritanië, Noord-Nigeria en Noord-Senegal dreigt hongersnood. UNICEF Nederland heeft besloten Tsjaad nu te steunen, omdat dat land tot nu toe nog nauwelijks hulp kreeg.

Jongetje

Ook actrice en UNICEF- ambassadeur Mia Farrow trekt zich het lot van de kinderen in Tsjaad aan. Deze week is Mia in de stad Mao om aandacht te vragen voor de situatie. Daar breiden voedingscentra, waar kinderen therapeutische voeding kunnen krijgen, zich in rap tempo uit. Een miljoen kinderen onder de vijf jaar heeft snel hulp nodig om te kunnen overleven. Zo is er Awa Abakar met haar zoontje. Ze bracht hem binnen met koorts, diarree en korstjes op zijn hoofd. 'Gelukkig was ik hier op tijd', vertelt mevrouw Abakar. 'Dankzij de therapeutische voeding is mijn zoontje nu herstellende.'

Moeder

Ook UNICEF Nederland spant zich in om de kinderen in Tsjaad en de andere Sahellanden te helpen. Zo is er deze week een half miljoen euro overgemaakt naar het UNICEF- kantoor in Tsjaad. Hiermee kan noodhulp verleend worden, maar er is 552 miljoen euro nodig om de voedselcrisis het hoofd te bieden. 'De wereld hoort veel te weinig over de noodsituatie hier. En zonder noodhulp, is er weinig hoop', aldus Mia Farrow.

Gerelateerd aan dit onderwerp