Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

UNICEF bezorgd om Syrische kinderen

14 februari 2012

De situatie in Syrië wordt iedere dag gevaarlijker. Kinderen worden gedood en hebben te weinig te eten. De Syrische autoriteiten laten UNICEF echter niet toe om hulp te verlenen.

Jongetje Syrie

Een Syrische jongen kijkt door het hek van een vluchtelingenkamp in de Turkse grensstad Yayladagi.

Honderden kinderen omgekomen

In het vluchtelingenkamp wonen inmiddels al 8500 Syriërs die het geweld in hun land zijn ontvlucht. Het protest tegen president Assad wordt namelijk hard neergeslagen door militairen in dienst van de regering. UNICEF maakt zich zorgen om het lot van Syrische kinderen. Eerder kwamen berichten naar buiten dat al honderden kinderen zijn omgekomen. UNICEF en andere hulporganisaties worden echter niet toegelaten door de Syrische autoriteiten, en dat terwijl er dringend behoefte is aan voedsel en zorg.

Tent Syrie

Mehmed Hihano, een Syrische vluchteling, houdt zijn vier weken oude dochtertje Amel vast. Het jonge gezin woont in een tent in het vluchtelingenkamp in Boynuyogun op de Turks-Syrische grens.

Vluchtelingenkampen

Het kamp bestaat inmiddels uit 1750 vluchtelingen en is opgezet door het Turkse Rode Kruis. Volgens het Turkse ministerie van buitenlandse zaken wonen er inmiddels tienduizend Syriërs in Turkse vluchtelingenkampen.

Gerelateerd aan dit onderwerp