Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Just going for a stroll: James Thomas wandelt 12.000 mijl voor UNICEF

13 februari 2012

James Thomas wilde voordat hij dertig werd iets bijzonders doen, iets wat hem de rest van zijn leven zou bijblijven. Daarom wandelt James nu van Schotland naar Nieuw-Zeeland. Onderweg wil hij 1 miljoen pond voor UNICEF ophalen.

James ThomasDe Brit James Thomas wandelt onder het motto 'Just going for a stroll' van Edinburgh in Schotland naar Dunedin in Nieuw-Zeeland. Een tocht van 12.000 mijl, over drie continten en door zestien landen. James wil met zijn reis 1 miljoen Britse ponden (bijna 1,2 miljoen euro) ophalen voor UNICEF.

Een tent in een kinderwagen

Met zijn kinderwagen ziet de filmmaker en fotograaf eruit als een jonge vader, maar in plaats van een baby vervoert hij een tent, kleren en andere spullen die je als wereldreiziger nodig hebt. "Ik moest voordat ik dertig werd iets bijzonders doen, iets waarop ik de rest van mijn leven zou kunnen teren. Het werd een reis naar de andere kant van de wereld, waar mijn tegenvoeters wonen. Maar deze reis mocht niet alleen over mij gaan; anderen moesten er ook iets aan hebben. Ik ga daarom onderweg geld ophalen voor UNICEF, omdat deze organisatie wereldwijd leidend is als het gaat om kinderen en hun rechten."

Volg James en doneer aan UNICEF

Je kunt James volgen via Twitter (@goingforastroll) en via zijn website www.justgoingforastroll.com. Hier kun je ook online doneren voor UNICEF. James hoopt eind deze week de grens met Duitsland over te steken.