Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Dankzij de Nationale Postcode Loterij hulp voor heel veel kinderen

10 februari 2012

Gisteren vond het jaarlijkse Goed Geld Gala plaats van de Nationale Postcode Loterij. UNICEF ontvangt 13,5 miljoen en een extra bijdrage voor zwerfjongeren in Oekraïne en Moldavië!

De grootste goededoelenloterij van Nederland maakte gisteravond bekend dat zij een recordbedrag van 284 miljoen euro verdeelt onder 85 goededoelenorganisaties. UNICEF ontvangt hiervan een bedrag van 13,5 miloen! Deze bijdrage gaat UNICEF besteden aan wereldwijde hulpprojecten.

Bovenop dit schitterende bedrag was er nog een grote verrassing voor UNICEF. De Postcode Loterij schenkt een extra bijdrage van 2.355.000 euro voor zwerfjongeren in Oekraïne en Moldavië.

Ruim 2 miljoen voor zwerfjongeren in Oekraïne en Moldavië

Oekraïne zwerfjongereVoor tienduizenden kinderen in Oekraïne en Moldavië is de straat hun thuis geworden. Deze kwetsbare kinderen kunnen zelden rekenen op medische zorg en sociale hulp.

UNICEF biedt deze kinderen een zorgtraject waardoor ze kunnen terugkeren in de maatschappij. Ze hebben direct hulp en steun nodig, bijvoorbeeld van een volwassene bij wie ze zich veilig voelen en die ze kunnen vertrouwen. Daarom zet UNICEF in dit programma hulpverleners in, om deze kinderen op te zoeken en te begeleiden.

UNICEF bedankt de Postcode Loterij en haar deelnemers

De helft van ieder lot van de Postcode Loterij gaat rechtstreeks naar goede doelen op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, mensenrechten, natuurbescherming, milieu en sociale cohesie in Nederland. Dankzij de 2,5 miljoen deelnemers van de Postcode Loterij kan UNICEF het werk voor kinderen voortzetten en nieuwe projecten starten.

Goed Geld Gala 2012

Logo NPL

Gerelateerd aan dit onderwerp