Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

UNICEF-directeur Anthony Lake: 'Stop bloedvergieten in Syrië'

7 februari 2012

In Syrië zijn de afgelopen elf maanden honderden kinderen gedood of gewond geraakt. UNICEF vraagt de Syrische autoriteiten om het bloedvergieten te stoppen en om hulp aan de bevolking toe te staan.

Na bijna elf maanden geweld in Syrië kan het land een trieste balans opmaken. Honderden kinderen zijn gedood of gewond geraakt. Sommigen zijn zonder aanleiding gearresteerd en in gevangenschap gemarteld en seksueel misbruikt. De recente zware bombardementen door regeringstroepen op de stad Homs hebben ongetwijfeld onder kinderen nieuwe slachtoffers gemaakt.

'Dit moet stoppen'

"Dit moet stoppen. Als er één kind omkomt is dat er al één te veel," zegt Anthony Lake, directeur van UNICEF Internationaal. "Wij vragen de Syrische autoriteiten dringend om hulp toe te staan aan de bevolking."

Gewonde kinderen hebben hulp nodig

UNICEF heeft geen toegang tot de gebombardeerde delen van Homs en kan daardoor de gevolgen van de aanvallen niet overzien. Volgens betrouwbare bronnen, waaronder die van internationale media in de stad zelf, blijkt echter dat kinderen ten prooi zijn gevallen aan het geweld. Kinderen die gewond zijn moeten onmiddellijk en ongehinderd medische zorg krijgen, zegt UNICEF.

Gerelateerd aan dit onderwerp