Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Sponsorschaatsen voor UNICEF een groot succes

6 februari 2012

Onder ideale schaatsomstandigheden: zonnig en koud!, ging in Lexmond de sponsorschaats-actie voor UNICEF van start.

sponsor schaatsen3Zo'n 75 kinderen van twee basisscholen reden hun rondjes op een deel van de ijsbaan in Lexmond. De ijsbaan lag er prachtig bij.

Samenwerking

De samenwerking met de ijsbaan en de sportstichting was nieuw voor plaatselijk UNICEF vrijwilliger Hanna van der Stegen. Het evenement is uitstekend verlopen. 

Binnen 2 weken is alles gerealiseerd, doordat drie jongedames van basisschool Het Kompas deze sponsoractie voor UNICEF wilden organiseren. Lotte Mesker, Jolanda Hazendonk en Simone Schildkamp hebben goed meegeholpen met de voorbereidingen. Ook zij waren zaterdagmiddag enthousiast hun rondjes aan het schaatsen. 

sponsor schaatsen2Opbrengst

De definitieve opbrengst van deze actie laat nog even op zich wachten. Maar een grove schatting van enkele vrijwilligers achter de inschrijftafel is dat er rond de € 1.500,- is opgehaald.

UNICEF bedankt iedereen

UNICEF bedankt alle kinderen voor hun inzet, en natuurlijk hulp-ouders, aanmoedigend publiek en andere belangstellenden en hulpverleners voor hun enthousiaste aanwezigheid.

sponsor schaatsen4

sponsor schaatsen5

sponsor schaatsen1

sponsor schaatsen6

sponsor schaatsen7