Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Mazelenuitbraak in Jemen: UNICEF vraagt om hulp

6 februari 2012

Mazelen heeft in Jemen al duizenden slachtoffers geëist. Vooral kleine kinderen worden ziek.

UNICEF heeft 2,6 miljoen US dollar nodig om een mazelenuitbraak in Jemen een halt toe te roepen. Met het benodigde bedrag kan UNICEF mazelenvaccins aanschaffen voor miljoenen kinderen tussen de 6 maanden en 10 jaar.

Het aantal ziektegevallen is in Jemen de laatste paar maanden snel gestegen. In totaal zijn 2.878 mensen ziek geworden en zijn 74 patiënten overleden. Het gaat hierbij vooral om kinderen onder de vijf jaar.

Ondervoeding belangrijkste oorzaak

Door de politieke onrust in Jemen krijgen lang niet alle kinderen een standaardinenting tegen mazelen. De hoge ondervoedingspercentages, volgens de Jemenitische overheid in sommige gebieden meer dan 30 procent, zijn echter de belangrijkste oorzaak van de ernst en hevigheid van deze mazelenuitbraak.

 

UNICEF slaat alarm om hoge ondervoedingscijfers in Jemen

Als Jemen en de rest van de wereld geen actie ondernemen, zullen in 2012 in dit land waarschijnlijk een half miljoen kinderen overlijden door ondervoeding, of de rest van hun leven lijden onder de lichamelijke en mentale gevolgen ervan. 

Gerelateerd aan dit onderwerp