Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Schiphol Group en UNICEF starten samenwerking

27 januari 2012

Op donderdag 26 januari 2012 is de nieuwe samenwerking tussen Schiphol en UNICEF officieel van start gegaan. De komende drie jaar ontvangt UNICEF Nederland onder meer de opbrengsten uit de collectezuilen op Schiphol. In de zuilen kunnen reizigers hun wisselgeld in achterlaten.

Ad Rutten en Jan Bouke WijbrandiOp donderdag 26 januari 2012 gaven Ad Rutten, Executive Vice President & COO Schiphol Group, en Jan Bouke Wijbrandi, algemeen directeur van UNICEF Nederland,  het startsein voor een intensieve, drie jaar durende samenwerking.

De aftrap vond plaats tijdens een bijeenkomst op de luchthaven. Beide directeuren deden zelf meteen een bijdrage in de collectezuil.

UNICEF directeur Jan Bouke Wijbrandi (rechts op de foto) is verheugd over de samenwerking tussen Schiphol Group en UNICEF Nederland: "Het gaat hier om een partnership tussen twee organisaties met internationaal bereik, die elkaar zullen versterken. Zowel de medewerkers als de reizigers op Schiphol gaan geld opbrengen voor ons wereldwijde werk voor kinderen. Geweldig!"

De collectezuilen

UNICEF Nederland zal de komende drie jaar onder meer de opbrengsten uit de collectezuilen op de luchthaven ontvangen. De donatie in de zuilen is afkomstig van passagiers op Schiphol die zo hun buitenlandse valuta een goede bestemming kunnen geven. De inhoud schenkt Schiphol altijd aan een goed doel dat wereldwijd actief is zonder politieke of religieuze binding.

Zo was SOS kinderdorpen drie jaar lang de voorganger van UNICEF. Op 26 januari namen zij voor de laatste keer de opbrengst uit de zuilen in ontvangst. Een bedrag van maar liefst 150.000 euro, afkomstig van reizigersdonaties.

Advertentieruimte en medewerkersacties

Buiten de opbrengst van de zuilen biedt de samenwerking nog meer mogelijkheden. Zo stelt Schiphol advertentieruimte beschikbaar voor UNICEF. Dankzij de advertentieruimte is UNICEF op dit moment zichtbaar op 300 lcd-schermen verspreid over de hele luchthaven. Unieke exposure voor een charitatieve instelling.

Ook komen de medewerkers van Schiphol volop in actie. Hiervoor gaat Schiphol intern aan de slag om 25 UNICEF-ambassadeurs aan te stellen om de medewerkersacties in goede banen te leiden.

De opbrengsten

De opbrengsten van de zuilen gaan naar het werk van UNICEF voor kinderen wereldwijd. De opbrengsten van medewerkersacties zullen aansluiten bij de campagne die UNICEF in Nederland voert, zoals de campagne tegen kinderarbeid.

Start samenwerking

Ad Rutten (links) en Jan Bouke Wijbrandi geven het startsein voor de samenwerking.

 

Collectezuil Schiphol

Een van de collectezuilen op Schiphol.

Gerelateerd aan dit onderwerp