Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Pluchen Speelgoedactie van IKEA levert 12,4 miljoen euro op voor UNICEF en Save the Children

26 januari 2012

IKEA heeft eind vorig jaar voor de achtste keer de Pluchen Speelgoedactie gehouden voor UNICEF en Save the Children. De opbrengst bedraagt 12,4 miljoen euro.

Voor elk verkocht pluchen speelgoedbeest, kinderboek of kindermaaltijd doneerde IKEA wereldwijd 1 euro aan onderwijsprojecten van beide organisaties. Ook de IKEA-vestigingen in Nederland deden mee. Zij haalden 450.000 euro op.

IKEA Soft Toys
Sinds 2003 heeft deze jaarlijks terugkerende actie 47,5 miljoen euro opgebracht, waarmee UNICEF en Save the Children de kwaliteit van het onderwijs voor acht miljoen kinderen in bijna veertig landen konden verbeteren.

Beter onderwijs in Afrika, Rusland en China

Dankzij de donatie van de actie van 2011 kunnen UNICEF en Save the Children achttien onderwijsprojecten in zestien landen opzetten. In het geval van UNICEF gaat het om verbetering van het onderwijs in zeven landen die deelnemen aan het project Schools for Africa en om twee projecten in Rusland en China.

UNICEF en Save the Children financieren met het geld de training van onderwijzers, zodat die op een kindvriendelijke manier leren lesgeven. Ze zorgen ook voor schoolmaterialen als boeken en rugzakken, herstellen scholen, verbeteren watervoorzieningen, zorgen voor toiletten en stimuleren kinderen om hun opleiding af te maken.

Trots op samenwerking met IKEA

"We bedanken de medewerkers van IKEA en hun klanten voor deze zeer succesvolle Pluchen Speelgoedactie," zegt Jan Bouke Wijbrandi, algemeen directeur van UNICEF Nederland. "Dankzij hen zullen 5,5 miljoen kinderen in Afrika beter onderwijs krijgen. De IKEA Foundation komt al ruim tien jaar op voor de rechten van kinderen door het werk van UNICEF te steunen. De resultaten die we dankzij deze samenwerking voor kinderen bereiken, maakt ons heel trots."

IKEA& UNICEF

IKEA en UNICEF werken sinds 2000 met elkaar samen. Wereldwijd is de woonwarenhuisketen onze grootste zakelijke partner.

Gerelateerd aan dit onderwerp