Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Pleegouders van Mauro krijgen prijs

26 januari 2012

De pleegouders van Mauro hebben de Issue Award 2012 gekregen voor de wijze waarop zij het issue 'Jonge Asielzoekers' in 2011 op de kaart hebben gezet en gehouden.

Mede door hun inzet heeft het issue grote maatschappelijke en politieke discussies teweeg gebracht.

De jury ziet de pleegouders van Mauro als representaten van alle personen die zich hebben ingezet voor 'Jonge Asielzoekers'. Zij hebben niet alleen de problematiek van hun eigen kind op de politieke en maatschappelijke agenda gezet, maar dit steeds gedaan in het bredere kader van de problematiek van alle jonge asielzoekers.

De prijs is het initiatief van Communicatieadviesbureau De Issuemakers. Het wil met de uitreiking van de Issue Award het agenderen van maatschappelijk relevante onderwerpen belonen en stimuleren. De Issue Award wordt dit jaar voor de derde keer uitgereikt. In 2011 ging hij naar Youp van 't Hek voor zijn strijd voor klantvriendelijke helpdesks en in 2010 naar Oxfam Novib voor hun campagne 'De groene Sint'.

Gerelateerd aan dit onderwerp