Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

India schrijft geschiedenis in strijd tegen polio

16 januari 2012

In India is al een jaar geen nieuw geval van polio meer gemeld. Een mijlpaal, want ooit werd het land gezien als het epicentrum van het poliovirus.

Polio veroorzaakt verlamming en is een belangrijke doodsoorzaak bij kinderen. Op 13 januari 2011 werd het laatste geval van polio gemeld. In 2010 was er nog sprake van 42 gevallen en in 2009 werden 741 diagnoses gesteld.

Samen met Pakistan, Afghanistan en Nigeria staat India op de lijst van de vier laatste landen waar besmetting met het poliovirus nooit is verdwenen. De kans is groot dat deze lijst binnenkort nog maar drie namen telt.

Het opmerkelijke resultaat is het gevolg van een jarenlange intensieve strijd tegen de ziekte. De regering heeft samen met verschillende partners, waaronder UNICEF, al ruim 10 jaar alles op alles gezet om de ziekte uit te roeien. Jaarlijks werden meer dan 170 miljoen kinderen ingeënt.

 

Polio India (2006)

Het blauwe pinkje toont aan dat dit meisje al is ingeënt tegen polio.

Gerelateerd aan dit onderwerp