Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Ruim de helft van actieopbrengst SHO aardbevingsramp Haïti besteed

12 januari 2012

Twee jaar na de zware aardbeving op Haïti hebben de SHO-deelnemers 67,8 miljoen euro besteed aan noodhulp en wederopbouw op Haïti.

cover_nieuwsbrief_shoDat staat in de nieuwsbrief die de SHO vandaag uitbrengt. De SHO startte direct na de ramp op 12 januari 2010 de actie 'Help slachtoffers aardbeving Haïti'. Bij de start van deze actie spraken de SHO-deelnemers af de opbrengst tot eind 2014 in te zetten voor hulp op Haïti.

Op 12 januari is het precies twee jaar geleden dat Haïti werd getroffen door een zware aardbeving. Bij deze ramp vielen 222.650 doden en 300.000 gewonden. 1,5 miljoen mensen raakten dakloos. Wereldwijd werden acties opgezet om geld in te zamelen voor hulp aan de slachtoffers. In Nederland werd via Giro 555 111 miljoen euro bij elkaar gebracht, waarvan de Nederlandse overheid 41 miljoen euro doneerde. Tot nu toe is ruim de helft van deze actieopbrengst besteed aan vooral onderdak, voedsel- en watervoorzieningen.

De SHO-deelnemers zullen de resterende opbrengst nog tot eind 2014 inzetten voor hulp aan de Haitiaanse bevolking. Zij gaan onder meer door met het bouwen en repareren van huizen en het geven van trainingen over veiliger bouwen. Zij werken aan het herstel van waterleidingen en -aansluitingen en aan een goede verwerking van afvalwater. Ook voeren zij projecten uit om de werkgelegenheid te stimuleren en het onderwijs te verbeteren.

In de nieuwsbrief van de Samenwerkende Hulporganisaties staat welke hulp tot nu toe is geboden en wat de plannen zijn voor de komende drie jaar. In april 2012 brengt de SHO een gedetailleerde rapportage uit over de resultaten van de eerste twee jaar hulpverlening op Haïti.

De SHO-deelnemers aan de Haïti-actie zijn: Cordaid Mensen in Nood, ICCO & Kerk in Actie, Nederlandse Rode Kruis, Oxfam Novib, Save the Children, Tear, Terre des Hommes UNICEF Nederland, World Vision, Dorcas, Plan Nederland, Care Nederland, Habitat for Humanity, Vereniging van Nederlandse Gemeenten en het Leger des Heils.

Nieuwsbrief SHO over Haïti

Lees de nieuwsbrief van de Samenwerkende Hulporganisaties over de hulpverlening aan Haïti (PDF).

Voor meer informatie: www.samenwerkendehulporganisaties.nl

 

Gerelateerd aan dit onderwerp