Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

UNICEF lanceert grootschalig programma voor beter onderwijs in Azië

11 januari 2012

Op 10 januari heeft UNICEF 'Schools for Asia' gelanceerd. Met dit grootschalige project wil UNICEF ervoor zorgen dat alle kinderen in Azië en de Pacific naar school gaan én goed onderwijs krijgen.

Tennister en UNICEF Ambassadeur Serena Williams ondersteunt dit project van harte. "Toen ik nog klein was, besefte ik dankzij mijn ouders hoe belangrijk onderwijs is. Miljoenen kinderen krijgen daarvoor niet de kans," zegt Serena.

Kindvriendelijke scholen

'Schools for Asia' richt zich op gemarginaliseerde, uitgesloten of anderszins kwetsbare kinderen, zoals meisjes, kinderen uit arme gezinnen en kinderen van etnische minderheden. Zij gaan naar kindvriendelijke scholen, waar goed opgeleide onderwijzers lesgeven en waar kinderen in een veilige omgeving kunnen leren. Deze scholen bieden niet alleen onderwijs, maar ook andere voorzieningen als schoon water en gescheiden toiletten voor jongens en meisjes.

UNICEF voert dit project uit in Bangladesh, Bhutan, China, India, Laos, Mongolië, Nepal, Papoea-Nieuw-Guinea, de Filipijnen, Oost-Timor en Vietnam. UNICEF heeft zich daarbij twee doelen gesteld: dat kinderen naar goede scholen gaan én er ook blijven. Dat is belangrijk in een regio waarin 26 miljoen kinderen - wereldwijd zijn het er 67 miljoen - niet naar school gaan.

Opvolger van succesvol 'Schools for Africa'

Het project 'Schools for Asia' is de opvolger van het succesvolle 'Schools for Africa', dat in 2004 van start ging. UNICEF werkte hierbij samen met de Nelson Mandela Foundation en de Peter Krämer Stiftung. Eind 2010 gingen dankzij 'Schools for Africa' meer dan 5,5 miljoen Afrikaanse kinderen naar kindvriendelijke scholen.

Dit succes is vooral te danken aan de financiële steun van personen, bedrijven en stichtingen. "Wereldwijd krijgen donoren de unieke kans om het Afrikaanse succes in Azië te herhalen. Zo krijgen miljoenen kinderen uitzicht op een betere toekomst," zegt Leila Pakkala van UNICEF Internationaal.

Meer informatie

Voor meer informatie over het project 'Schools for Asia' van UNICEF Internationaal: www.supportunicef.org/schoolsforasia

Gerelateerd aan dit onderwerp