Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

1,2 miljoen kinderen in Libië weer naar school

7 januari 2012

Vandaag gaan 1,2 miljoen kinderen in Libië weer naar school. UNICEF helpt de regering bij deze enorme logistieke operatie.

Tien maanden geleden - toen de bevolking van het land in opstand kwam tegen president Khadaffi - sloten scholen hun deuren. Het conflict heeft grote gevolgen gehad voor het onderwijs; zo zijn veel schoolgebouwen beschadigd of verwoest.

27 miljoen leerboeken herzien

Met hulp van UNICEF en andere organisaties heeft de Libische overgangsregering de infrastructuur rond scholen hersteld en schoolgebouwen vrijgemaakt van puin, landmijnen en andere explosieven. 27 miljoen leerboeken zijn herzien en opnieuw gedrukt. Daarnaast krijgen kinderen die door het geweld getraumatiseerd zijn geraakt psychosociale hulp en worden ontheemde en andere kwetsbare kinderen opgespoord, zodat ook zij naar school kunnen gaan.

UNICEF helpt bij de verbetering van het onderwijs

Dankzij steun van de Europese Unie en andere donoren, kan UNICEF de Libische overheid helpen bij het verbeteren van het onderwijs. In Libië gaan nog steeds niet alle meisjes naar school en dat geldt ook voor kinderen uit minderheidsgroeperingen en kinderen met een handicap. Ook andere problemen vragen om een oplossing. Zo is er een tekort aan schoolboeken en aan vervoermiddelen om kinderen naar school te brengen.

Gerelateerd aan dit onderwerp