Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Dreigende voedselcrisis in Sahel-regio

4 januari 2012 In West- en Centraal-Afrika dreigt de komende maanden een voedselcrisis. Als de internationale gemeenschap niet snel iets doet, worden meer dan een miljoen kinderen in de regio door hongersnood bedreigd.

Door de grote droogte en de slechte oogst zijn de voedselprijzen in de landen uit de Sahel-regio enorm gestegen. Daardoor is de voedselvoorziening niet langer gegarandeerd voor de armste bevolkingsgroepen. Vooral kinderen dreigen het slachtoffer te worden van de hongersnood. UNICEF schat dat alleen al in Niger 330.000 jonge kinderen risico lopen op ernstige en acute ondervoeding. Andere landen waar snel hulp geboden is, zijn Burkina Faso, Mali, Noord-Nigeria, Noord-Kameroen en Noord-Senegal.  

In Oost-Afrika zorgde de ergste droogte van de afgelopen zestig jaar in 2011 al voor een hongersnoodramp.

Gerelateerd aan dit onderwerp