Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

ING-kerstactie: 4064 kinderen naar school

2 januari 2012

De ING-actie 'Stuur de kerstman op pad' heeft € 121.936,32 opgeleverd. Met deze donatie van de ING kunnen 4064 kinderen in Zambia een jaar goed onderwijs krijgen.

Van 15 tot 31 december kon je de kerstman op pad sturen met jouw persoonlijke (digitale) kerstgroet. Voor elke 10 kilometer die de kerstman moest reizen om deze groet bij vrienden en familie te bezorgen, doneerde de ING 0,01 euro aan UNICEF.

Onderwijs voor kinderen in Zambia

Luapula is de armste provincie van Zambia. Veel kinderen gaan niet naar school, omdat openbare scholen vaak te ver weg zijn. Daarnaast haken vooral meisjes vroegtijdig af. Samen met de dorpelingen worden nieuwe scholen opgezet. UNICEF traint leraren, zorgt voor lesmateriaal en maakt de gemeenschap bewust van het belang van scholing voor meisjes. Gemiddeld kost het 30 euro om een kind een jaar goed onderwijs te kunnen geven.

ING & UNICEF

ING en UNICEF zijn in 2005 een wereldwijd partnership aangegaan waarin onderwijs centraal staat. Onder de naam 'ING Chances for Children' heeft ING een bijzonder programma opgericht. Het onderwijsproject in Zambia is één van de projecten die ING via dit programma structureel steunt.

Gerelateerd aan dit onderwerp