Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

ING -actie 'Stuur de kerstman op pad' vandaag gelanceerd

15 december 2011

Vanaf vandaag kan heel Nederland de kerstman op pad sturen. Iedere verstuurde online kerstwens helpt een kind in Zambia. Met deze actie wil ING 300.000 euro ophalen voor een onderwijsproject van UNICEF.

- Deze actie van de kerstman is afgerond - 

Vanaf vandaag is de actie 'Stuur de kerstman op pad' gelanceerd. Iedere verstuurde online kerstwens helpt een kind in Zambia. Deze actie is een onderdeel van het partnership van ING met UNICEF, onder de naam 'ING Chances for Children'.

De kerstman op pad voor kinderen

Vanaf 15 december kan heel Nederland de kerstman op pad sturen voor kinderen in Zambia. Als de kerstman met een online kerstgroet op pad gaat naar familie of vrienden, dan geeft ING een donatie aan UNICEF. Hoe langer de afstand die de kerstman aflegt, hoe hoger de donatie.

De actie loopt tot 31 december 2011. Of stopt eerder als er in totaal 300.000 euro is ingezameld.

Hoe werkt het?

Voor elke 10 kilometer die de kerstman reist om een kerstgroet bij vrienden en familie te bezorgen, doneert de ING 0,01 euro aan UNICEF. Maar let op, ze moeten de kerstgroet wel even lezen!

De afstand die de Kerstman aflegt, wordt berekend op basis van de afstand tussen de verzender en de ontvanger. Hiervoor wordt de locatie van de computer of smartphone gebruikt.

Onderwijs voor kinderen in Zambia

ZambiaLuapula is de armste provincie van Zambia. Veel kinderen gaan niet naar school, omdat openbare scholen vaak te ver weg zijn. Daarnaast haken vooral meisjes vroegtijdig af.

Het project
Twintig gemeenschappen krijgen een nieuwe school. UNICEF traint leraren, zorgt voor lesmateriaal en maakt de gemeenschap bewust van het belang van scholing voor meisjes.

Kerstman banner

Deze ING-actie van de kerstman is afgerond. De actie heeft 121.936,32 euro opgeleverd. Met deze donatie van de ING kunnen 4064 kinderen in Zambia een jaar goed onderwijs krijgen.

ING Changes for Children

ING en UNICEF zijn in 2005 een wereldwijd partnership aangegaan waarin onderwijs centraal staat. Onder de naam 'ING Chances for Children' heeft ING een bijzonder programma opgericht.

Tot nu toe zijn het voornamelijk ING-medewerkers die fondsenwervende activiteiten organiseren. ING verdubbelt iedere opgehaalde euro, dollar of yen. Dit leverde in totaal al ruim 17 miljoen euro op.

ING Chances for Children is onderdeel van het corporate responsibility beleid van ING. Via dit programma helpen ING-medewerkers over de hele wereld mee aan millenniumdoel 2: basisonderwijs voor alle kinderen.

Gerelateerd aan dit onderwerp