Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Loet (9) overhandigt cheque voor Haïti

13 december 2011

In oktober maakte het NOS Jeugdjournaal een item over Loet Zagt, de 9-jarige jongen die geld inzamelde voor leeftijdsgenoten in Haïti. Samen met andere leerlingen van zijn school in Bunnik haalde hij met een leesmarathon bijna 6.000 euro op.

Loet zou samen met UNICEF het geld naar Haiti brengen. Helaas heeft UNICEF deze reis uit veiligheidsoverwegingen moeten annuleren. Loet heeft afgelopen zaterdag zijn cheque van bijna 6.000 euro aan UNICEF-medewerkster Lotte van 't End overhandigd. Lotte stapte datzelfde weekend nog op het vliegtuig naar Haïti voor haar werk.

Gisteren heeft Lotte op haar beurt de cheque aan UNICEF Haïti overhandigd. Die overhandiging is via een Skype-verbinding live gevolgd in de klas van Loet. 

Lotte zal in Haïti foto's maken en filmen. Met dat materiaal maakt ze een presentatie die zij in januari op de school van Loet gaat geven. Zo kunnen alle kinderen met eigen ogen zien hoe het nu gaat met hun leeftijdgenootjes in Haïti en wat UNICEF doet met het geld dat ze samen ophaalden.

Loet overhandigt cheque voor Haïti

 

Gerelateerd aan dit onderwerp