Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Al-Shabaab bedreigt hulporganisaties in Somalië

28 november 2011

De gewapende groepering al-Shabaab heeft in Somalië 16 internationale hulporganisaties, waaronder UNICEF, opdracht gegeven hun kantoren te sluiten.

Hulpverleners en andere getuigen lieten weten dat gewapende strijders van al-Shabaab maandag kantoren van verscheidene hulporganisaties hebben aangevallen.

Ook het UNICEF-kantoor in de stad Baidoa, meer dan 200 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad Mogadishu, was doelwit. Om 7.30 uur plaatselijke tijd werden de aanwezige medewerkers gedwongen het kantoor te verlaten. Ze zijn veilig en ongedeerd. Er waren geen Nederlandse hulpverleners aanwezig. 

UNICEF onderzoekt op dit moment of het incident gevolgen moet hebben voor de hulpoperatie in dat deel van Somalië. De VN-kinderrechtenorganisatie vreest dat het stopzetten van de hulp de dood van duizenden ernstig ondervoede kinderen tot gevolg kan hebben. Het gebied is geteisterd geweest door langdurige droogte.

 

Bron: ANP/UNICEF

Gerelateerd aan dit onderwerp