Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Nederlandse diplomaat Joke Brandt plaatsvervangend directeur UNICEF

11 november 2011

De secretaris-generaal van de Verenigde Naties benoemde de Nederlandse diplomaat Joke Brandt vandaag tot deputy executive director van UNICEF. Zij gaat begin volgend jaar aan de slag bij de kinderrechtenorganisatie van de VN.

Joke BrandtBrandt (53) is nu directeur-generaal internationale samenwerking op het ministerie van Buitenlandse Zaken. Eerder was zij onder meer ambassadeur in Eritrea en Uganda, werkte zij op de ambassade in Zuid-Afrika en hield zij zich als beleidsmedewerker bezig met multi- en bilaterale ontwikkelingssamenwerking.

UNICEF-directeur Anthony Lake is verheugd over haar benoeming. Evenals staatssecretaris Ben Knapen: 'Hoewel we haar kennis en gedrevenheid node zullen missen, weet ik zeker dat UNICEF hier zeer van gaat profiteren'.