Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Nieuwe aardbeving in het oosten van Turkije

10 november 2011

UNICEF werkt nauw samen met de Turkse overheid om hulp te bieden op het gebied van onderwijs, kinderbescherming en psychosociale hulp.

Twee weken geleden werd het gebied ook al getroffen door een zware aardbeving met vele naschokken. Meer dan 600 mensen kwamen daarbij om. 

Naar schatting zijn nu ongeveer 65.000 mensen hun huis kwijtgeraakt. De temperatuur in de regio daalt 's nachts tot onder het vriespunt en overdag is het slechts zo'n 5 graden. Kinderen zijn getraumatiseerd door wat ze hebben gezien of omdat ze hun ouders verloren zijn. 

De Turkse overheid stuurt personeel, hulpgoederen en fondsen naar de regio. Ook het Turkse Rode Kruis (de Rode Halve Maan) levert tenten, containers, dekens, kachels, kookgerei en reddingsteams. Er worden registers opgesteld om familieleden terug te vinden in de verwoeste gebieden. 

UNICEF werkt nauw samen met de Turkse overheid om hulp te bieden op het gebied van onderwijs, kinderbescherming en psychosociale hulp. Het is te koud om tenten in te zetten als tijdelijke klaslokalen. Daarom zijn er containers geregeld die dienen als kinderopvang, basisschool en middelbare school.

Tot dusver is UNICEF de enige VN-organisatie die om steun is gevraagd.

 

Gerelateerd aan dit onderwerp