Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Prins William en Kate bezoeken voorraadmagazijn UNICEF

2 november 2011

Het koninklijke paar wil met hun bezoek aan het internationale distributiecentrum van UNICEF in Kopenhagen de crisis in Oost-Afrika wereldwijd extra onder de aandacht brengen.

Meer dan 320.000 kinderen in Oost-Afrika zijn zo ernstig ondervoed dat hun leven afhangt van noodhulp. Het distributiecentrum van UNICEF (ter grootte van drie voetbalvelden) speelt een belangrijke rol bij de levering van noodhulpgoederen. 

De hertog en hertogin worden vergezeld door de kroonprins- en prinses van Denemarken. Na het bezoek aan het distributiecentrum vertrekken de royals naar het vliegveld van Kopenhagen. Daar worden de hulpgoederen in een toestel van British Airways geladen, met bestemming Nairobi. 

UNICEF in Oost-Afrika

Oost-Afrika heeft te maken met de ergste droogte sinds tientallen jaren. Tot nu toe heeft UNICEF 108.000 ernstig ondervoede kinderen ondergebracht in speciale voedingscentra, zijn meer dan 1,2 miljoen kinderen tegen mazelen ingeënt en hebben 2,2 miljoen mensen toegang gekregen tot veilig drinkwater. 

Op dit moment komt UNICEF 40 miljoen dollar tekort om de kinderen in Oost-Afrika de hulp te bieden waar ze recht op hebben. Voor 2012 is naar verwachting nog eens 402,8 miljoen dollar nodig (waarvan 300 miljoen voor Somalië).

William-Kate-Kopenhagen

William-Kate-distributiecentrum