Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Onvoldoende donaties voor hulpprogramma's in Noord-Korea

1 november 2011

UNICEF heeft vandaag alle landen opgeroepen om te doneren aan voedselprogramma's in Noord-Korea. Miljoenen mensen, met name ondervoede kinderen, zwangere moeders en vrouwen die borstvoeding geven, zijn kwetsbaar.

Uit onderzoek van UNICEF blijkt dat  meer dan een kwart van de vrouwen in Noord-Korea tussen 15 en 29 jaar ondervoed is. 

"Noord-Korea bevindt zich in een vicieuze cirkel: chronisch ondervoede moeders krijgen ondervoede kinderen die meer kans lopen op ziektes en eerder sterven", aldus Bijaya Rajbhandari, UNICEF-directeur in Noord-Korea. "We hebben dringend geld nodig voor voedselprogramma's die ervoor moeten zorgen dat ernstig ondervoede kinderen uit die vicieuze cirkel komen. Duizenden kinderen lopen het gevaar om ernstig ondervoed te raken als hun familie of de staat niet de middelen heeft om voor hen te zorgen." 

UNICEF in Noord-Korea

UNICEF werkt om al sinds 1985 in Noord-Korea met programma's op het gebied van gezondheidszorg, voeding, water- en sanitaire voorzieningen, hygiëne en onderwijs. 

Het afgelopen jaar ontving UNICEF 4,6 miljoen dollar voor deze programma's, terwijl 20,4 miljoen dollar nodig was. Andere noodhulp- en ontwikkelingsorganisaties die in Noord-Korea werken krijgen eveneens onvoldoende donaties.

Gerelateerd aan dit onderwerp