Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

IKEA Pluchen speelgoedactie begint met een groepsknuffel

31 oktober 2011

De Pluchen speelgoedactie van IKEA begon vandaag met een enorme groepsknuffel op basisschool De Vlinderboom in Amsterdam. UNICEF ambassadeur Renate Verbaan knuffelde ook mee.

Deze groepsknuffel was de aftrap van de Pluchen speelgoedactie 2011. Voor elk verkocht pluchen speelgoedbeest, kinderboek of kindermaaltijd doneert IKEA wereldwijd 1 euro aan onderwijsprojecten voor kinderen in achterstandssituaties. Deze actie loopt van 31 oktober tot en met 24 december.

IKEA knuffels

Groepsknuffel met Renate Verbaan voor UNICEF en Save The Children.

UNICEF ambassadeur Renate Verbaan verraste alle 110 leerlingen met een knuffel. Renate Verbaan vertelt: "Ieder kind waar ook ter wereld heeft recht op onderwijs. Het is ontzettend belangrijk voor hun ontwikkeling, want school is de sleutel voor de toekomst. Dankzij de donaties van de Pluchen speelgoedactie kunnen veel kinderen het onderwijs krijgen dat ze verdienen."

Zee van knuffels

Speciaal voor deze gelegenheid was het hele schoolplein omgetoverd in een zee van knuffels. De kinderen van de Amsterdamse basisschool kregen niet alleen een knuffel. Met een leerzame activiteit en een quiz werden ze ook bewust gemaakt van het feit dat onderwijs niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Directeur van UNICEF Jan Bouke Wijbrandi, directeur van Save the Children Holke Wierema en algemeen directeur van IKEA Nederland Eva-Lotta Sjöstedt waren ook aanwezig om de actie te lanceren in Nederland.

Foto -3

De kinderen bekijken met volle aandacht de foto's van UNICEF en Save The Children.

35,2 miljoen euro wereldwijd

Dit jaar bundelen UNICEF, Save the Children en IKEA voor de achtste keer hun krachten met de Pluchen speelgoedactie. Met de opbrengst steunt IKEA verschillende onderwijsprojecten in 45 landen. Projecten die tot doel hebben de kwaliteit van onderwijs te verbeteren en de toegang tot goed onderwijs te vergroten.

Sinds 2003 heeft deze jaarlijks terugkerende actie tot nu toe al 35,2 miljoen euro wereldwijd opgebracht voor docenten, klaslokalen, sanitaire voorzieningen, boeken en potloden voor 8 miljoen kinderen.

Recordbedrag

"De pluchen speelgoedactie gaat uit van het idee dat als je kinderen goed onderwijs geeft, ze hun eigen levensomstandigheden en die van hun naasten kunnen verbeteren", aldus Eva-Lotta Sjöstedt, algemeen directeur IKEA Nederland.

"Met meer dan 300 IKEA woonwarenhuizen en miljoenen liefhebbers van knuffels kunnen we een belangrijk verschil maken. Dit jaar hopen we met een recordbedrag van 12 miljoen euro wereldwijd in te zamelen."

Pluchen speelgoedactie 4

Gerelateerd aan dit onderwerp