Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

UNICEF deelt muskietennetten uit in overstroomd Thailand

28 oktober 2011

De inwoners van de overstroomde gebieden in Thailand lopen een groot risico op ziektes als dengue en malaria. Daarom deelt UNICEF muskietennetten uit.

Een buitengewoon zwaar regenseizoen heeft in Thailand tot de grootste overstromingen in meer dan 50 jaar geleid. Ruim 370 mensen, waaronder 61 kinderen, zijn overleden.In totaal zijn meer dan 2 miljoen mensen zijn door de overstromingen getroffen.Grote gebieden in 29 provincies, waaronder de hoofdstad Bangkok, staan onder water. 

Om de inwoners van deze gebieden te beschermen tegen het risico van ziektes als dengue en malaria, deelt UNICEF 20.000 muskietennetten uit. Daarnaast heeft UNICEF samen met Save the Children een project opgestart om hulp te bieden aan kinderen die door de overstromingen zijn getroffen. In 20 grote tijdelijke verblijven worden speciale kindvriendelijke ruimtes opgezet waar kinderen lekker kunnen spelen en psychologische hulp krijgen. 

Voorlichting over kinderbescherming en hygiëne

Met voorlichtende posters en folders willen de organisaties voorkomen dat kinderen in de getroffen gebieden gescheiden worden van hun ouders of ten prooi vallen aan misbruik of uitbuiting. Daarnaast verspreidt UNICEF pamfletten om zoveel mogelijk mensen te informeren over het belang van hygiëne (zoals handen wassen). 

Schoolspullen

Samen met het Thaise ministerie van Onderwijs probeert UNICEF er ook voor te zorgen dat kinderen in de getroffen gebieden naar school kunnen blijven gaan. UNICEF deelt onder meer pennen, potloden en schriften uit op tijdelijke schooltjes, zodat de lessen gewoon door kunnen gaan. 

 

 

child friendly spaces

Gerelateerd aan dit onderwerp