Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Regens en geweld in Somalië bedreigen kinderlevens

28 oktober 2011

Het toenemende geweld in zuidelijk Somalië hindert de hulpverlening. En de huidige regens vergroten de kans op de uitbraak van ziektes. Kinderen lopen het grootste risico.

Het is vandaag honderd dagen geleden dat in delen van zuidelijk Somalië officieel de hongersnood werd uitgeroepen. In het hele land zijn de afgelopen maanden tienduizenden kinderen overleden. En nog steeds sterven er honderden kinderen per dag. 

Het toenemende geweld in het gebied hindert de hulpverlening en de huidige regens vergroten de kans op de uitbraak van ziektes als malaria en diarree. Kinderen lopen daarbij het grootste risico. 

Na de ontvoering van twee hulpverleners zijn bijna alle hulpactiviteiten in de vluchtelingenkampen in Dadaab gestopt. Desondanks blijft UNICEF zich (via haar partnerorganisaties) inzetten voor hulp aan ernstig ondervoede en zieke kinderen, de distributie van veilig drinkwater en het verzorgen van onderwijs en bescherming. 

Vaccinatiecampagne tegen mazelen

In Mogadishu, de hoofdstad van Somalië, ondersteunen UNICEF en de Wereldgezondheidsorganisatie deze week een vaccinatiecampagne. 750.000 kinderen worden daarbij ingeënt tegen mazelen. 

Hulpverlening in 2012

In 2012 moeten nog eens honderden miljoenen dollars besteed worden aan voedingsprogramma's om de kinderen en families in de Hoorn van Afrika te kunnen blijven voeden. Voor Somalië alleen al heeft UNICEF 300 miljoen dollar nodig om de huidige hulpverlening te kunnen voortzetten en waar nodig op te schalen.

Hoorn van Afrika

Blog van UNICEF-medewerker in Kenia

Martijn Engels kleinUNICEF-medewerker Martijn Engels is in Kenia om de hulp op het gebied van onderwijs in de Hoorn te coördineren.

 

Gerelateerd aan dit onderwerp