Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Ouder Kind Golftoernooi brengt 28.500 euro voor UNICEF op

27 oktober 2011

Zondag 9 oktober vond de 12e editie van het Ouder & Kind Golftoernooi plaats ten bate van UNICEF. De deelnemers hebben dit jaar 28.500 euro opgehaald om ondervoeding in Guatemala tegen te gaan.

Het toernooi werd onder druilerige herfstomstandigheden gewonnen door vader en zoon Schwietert. Vader Reinier (49) en zoon Dirk (16) deden voor het eerst mee aan de voorronde en gingen meteen door naar de finale.

Steun van Nederlandse Golf Federatie

'Dit jaar worden we gesteund door de Nederlandse Golf Federatie (NGF), maar ook door Deloitte en Van Lanschot, en daar zijn we heel blij mee', zegt Dave Stenfert Kroese, directeur van GolfPartner. 'Twaalf jaar geleden werden we door UNICEF benaderd, omdat uit hun onderzoeken bleek dat golfers naar verhouding het minst doneerden. Met het organiseren van de golfwedstrijd hebben we geprobeerd om daar verandering in te brengen en dat is duidelijk gelukt.'

'We zien dat sinds de NGF zich aan het toernooi heeft verbonden er meer aandacht aan het toernooi is gegeven en daardoor doen er ook meer verenigingen mee aan de voorronden. Ook de locatie voor de finale, Golfsociëteit De Lage Vuursche, hebben we aan de NGF te danken.'

Toen het toernooi voor het eerst werd georganiseerd, deden 72 golfverenigingen mee aan de voorronden. Nu doen 121 clubs mee. In de afgelopen twaalf jaar is in totaal 550.000 euro opgehaald voor UNICEF.

Ondervoeding in Guatemala

Dit jaar staat het Ouder&Kind Golftoernooi in het teken van ondervoeding. Wereldwijd lijden ruim 200 miljoen kinderen honger. Met de dood als gevolg, of - als ze overleven - een achterstand in hun geestelijke en lichamelijke ontwikkeling, die ze nooit meer inhalen.

UNICEF & sport

'We zijn voor onze fondsenwerving actief bij een aantal sporten en golf is een belangrijke, grote sport in Nederland', aldus Onno Adolfs, accountmanager Sport binnen UNICEF.

'Sport is een belangrijk middel om te vertellen waar UNICEF voor staat en tegelijkertijd een mooi platform om geld in te zamelen. Het totaalbedrag dat de afgelopen jaren door het Ouder & Kind Toernooi is ingezameld, is een substantieel hoog bedrag waar we als UNICEF heel blij mee zijn.'

winnaars

cheque

Dave Stenfert Kroese (Golfpartner) overhandigt de cheque van 28.500 euro aan Heske Verburg van UNICEF

Gerelateerd aan dit onderwerp