Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Polio in India bijna uitgeroeid

25 oktober 2011

Het is India bijna gelukt om polio uit te roeien. Dit jaar is tot nog toe slechts één geval van de ziekte waargenomen.

Vorig jaar waren er in dezelfde tijdsspanne nog tien gevallen. Dat zei de Indiase minister van Volksgezondheid maandag tegen de BBC.

Polio India

'We zijn dichtbij ons doel, maar we nemen geen enkel risico', aldus minister Ghulam Nabi Azad. 'Onze inspanningen zullen worden opgevoerd om de circulatie van het virus tegen te gaan en ook om import van het virus uit het buitenland te stoppen.'

In 2008 telde India nog 549 gevallen van polio. De afgelopen jaren houdt de overheid twee dagen per jaar waarop elke keer bijna 170 miljoen kinderen een vaccin oraal krijgen toegediend.

Polio verspreidt zich door slechte hygiënische omstandigheden. Het tast het zenuwcentrum aan en kan binnen enkele uren verlammingen veroorzaken. Kinderen onder de vijf jaar zijn het kwetsbaarst. De ziekte heerst nu nog in vier landen: India, Pakistan, Nigeria en Afghanistan. In 1988 kwam de ziekte nog in 125 landen voor.

Bron: ANP

Gerelateerd aan dit onderwerp