Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Fietsen voor kinderen in asielzoekerscentra

25 oktober 2011

De ANWB gaat kinderen in asielzoekerscentra aan een fiets helpen. Over ruim 2 jaar moeten alle asielzoekerscentra in Nederland over kinderfietsen beschikken, zo is het streven van het kinderfietsenplan, dat donderdag wordt gelanceerd.

Dat is het streven van het 'Kinderfietsenplan', dat donderdag bij het asielzoekerscentrum Wageningen wordt gelanceerd.

Een kind op de fiets, het lijkt zo vanzelfsprekend. Maar voor veel kinderen die opgroeien in een asielzoekerscentrum is dat niet zo. Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA), de ANWB, UNICEF, Rabobank Foundation en Stichting de Vrolijkheid zijn daarom het Kinderfietsenplan gestart.

Er worden tweedehands fietsen ingezameld en de kinderen krijgen fiets- en verkeersles. Bij elk asielzoekerscentrum wordt een werkplaats ingericht waar bewoners zelf de fietsen opknappen.

Later deze maand wordt ook op drie andere locaties een aftrap gegeven: in 's-Gravendeel, Almelo en Delfzijl. Het gaat om 50 à 100 fietsen per asielzoekerscentrum. Het streven is dat na deze pilot in twee jaar alle 50 azc's beschikken over een kinderfietsenplan.