Zware cholera-epidemie in Centraal- en West-Afrika

12 oktober 2011

In delen van Centraal- en West-Afrika woedt een zware cholera-epidemie. Bijna 2.500 mensen zijn sinds het begin van dit jaar aan de besmettelijke ziekte overleden.

Het gaat om één van de ergste epidemieën in de regio tot nog toe. Vooral Tsjaad, Kameroen en delen van de Democratische Republiek Congo zijn getroffen. Cholera-gevallen zijn echter ook al in een tiental andere landen opgedoken.

Handen wassen

Artsen zonder Grenzen en UNICEF zijn ondertussen in zwaar getroffen gebieden campagnes begonnen om de bevolking de nodige hygiënische voorzorgsmaatregelen - zoals bijvoorbeeld het grondig wassen van de handen - bij te brengen. De gebrekkige toegang tot schoon water en sanitaire voorzieningen in de regio is volgens UNICEF één van de voornaamste redenen van de cholera-epidemie.