Filipijnen in afwachting van nieuwe tyfoon

12 oktober 2011

De Filipijnen zijn twee keer op rij getroffen door zware tyfonen. Het land kampt met overstromingen en 3,2 miljoen mensen (waaronder ongeveer 1,5 miljoen kinderen) lijden onder de gevolgen. Nu is het wachten op de volgende storm.

FilipijnenNu is het wachten op de volgende storm. De Filipijnse politica Loren Legarda hamert op het instellen van een waarschuwingssysteem en andere preventieve maatregelen, zodat de bevolking van de Filipijnen beter op tyfonen is voorbereid. "We kunnen het ons niet veroorloven dat de vele tyfonen die ons land treffen de behaalde ontwikkelingsresultaten teniet doen," zei ze op 6 oktober.

UNICEF deelt hulpgoederen uit

UNICEF heeft 3.000 hygiëne kits (met daarin onder meer emmers, zeep, tandpasta en maandverband) en 3.000 water kits (met watercontainers en waterzuiveringsmiddelen) uitgedeeld. Vooral de regio's Bulacan en Pampanga zijn getroffen en de bevolking heeft dringend behoefte aan onderdak, voedsel, medische zorg, schoon water en sanitaire voorzieningen.

Onder de indruk

Vanessa Tobin van het UNICEF-kantoor op de Filipijnen zei onder de indruk te zijn van de slagvaardigheid van de lokale autoriteiten, die nauw samenwerken met hulporganisaties.

Gerelateerd aan dit onderwerp