Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

1 liter Spa Reine = 1 dag schoon drinkwater

5 oktober 2011

Spa Reine en UNICEF zijn voor het tweede achtereenvolgende jaar een samenwerking aangegaan ten behoeve van schoon drinkwater in Burkina Faso.

Jaarlijks overlijden circa 1,5 miljoen kinderen als gevolg van vervuild drinkwater en slechte hygiëne. In Burkina Faso is het sterftecijfer heel hoog: 1 op de 5 kinderen sterft hier voor de vijfde verjaardag. Net als vorig jaar voert Spa Reine dit najaar weer actie om UNICEF te helpen dit tij te keren. 

Schoon drinkwater: motor voor ontwikkeling

Burkina Faso is een van de armste landen ter wereld. Water kan het land helpen uit de armoedespiraal te komen. Schoon drinkwater en hygiënische sanitaire voorzieningen zorgen ervoor dat mensen gezonder zijn en minder snel ziek worden. Daardoor wordt schoon drinkwater gezien als de motor voor ontwikkeling van een land.

1 liter Spa Reine = 1 dag schoon drinkwater

Spa Reine zorgt per verkochte liter Spa Reine voor 1 dag schoon en veilig drinkwater voor een kind in Burkina Faso door het bouwen van waterputten. De campagne van Spa Reine start op 3 oktober en loopt tot medio november 2011.

In 2010 heeft de samenwerking tussen Spa Reine en UNICEF ruim 25 miljoen liter schoon drinkwater opgeleverd. 

6-pack-spa

Wie stuur jij een berichtje per flessenpost?

Stuur gratis een leuke boodschap aan vrienden of familie per 'flessenpost'. Zo maken we samen een waterslinger voor Burkina Faso. Spa Reine doneert per boodschap een dag schoon water voor een kind in dit arme Afrikaanse land. Ga dus snel naar spahelpt.nl. Alvast bedankt!

spa-waterslinger

ismael

Gerelateerd aan dit onderwerp