Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

UNICEF helpt kinderen in Haïti weer naar school

4 oktober 2011

Gisteren is in Haïti het nieuwe schooljaar begonnen. UNICEF en het Wereldvoedselprogramma (WPF) helpen het onderwijs in Haïti met schoolgebouwen, onderwijsmaterialen en schoolmaaltijden.

Beide VN-organisaties willen dat alle kinderen in Haïti goed en gratis onderwijs krijgen, met elke dag een schoolmaaltijd.  

UNICEF heeft in Haïti tweehonderd scholen laten bouwen en geeft prioriteit aan het herstel van schoolgebouwen die door de aardbeving zijn beschadigd of verwoest.

Het WFP heeft het aantal kinderen dat gebruikmaakt van de schoolmaaltijden verdubbeld (nu zijn dat er bijna 2 miljoen). Niet alleen de kinderen, ook de landbouw profiteert hiervan omdat die voor de maaltijden voedsel moet produceren.

Scholen in afgelegen gebieden

In Haïti gaan ook veel kinderen niet naar school. Daarom wil UNICEF dat de Haïtiaanse overheid onderwijs gaat aanbieden op plekken waar nu geen openbare of helemaal geen scholen zijn.

Ter gelegenheid van het nieuwe schooljaar heeft UNICEF onderwijsmaterialen uitgedeeld aan 750.000 kinderen en 15.000 onderwijzers. In totaal krijgen 2.500 scholen steun van UNICEF.

Gerelateerd aan dit onderwerp