Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

29 Bijna 3 miljoen kinderen getroffen door overstromingen in Pakistan

29 september 2011

Het zuiden van Pakistan is  - net als in 2010 - getroffen door zware overstromingen. Meer dan 5,4 miljoen mensen lijden onder de gevolgen van de wateroverlast, waaronder bijna 3 miljoen kinderen.

Pakistan_overstromingenVooral de bevolking in Sindh heeft het zwaar. Het gaat om de inwoners van tienduizenden gemeenschappen in 22 van de 23 districten in deze provincie. Ongeveer 1,5 miljoen huizen zijn door het water verwoest of beschadigd en miljoenen hecare landbouwgrond staan onder water. In zestien districten in Sindh zijn bijna 2 miljoen mensen dakloos geworden.

UNICEF heeft ruim 55 miljoen dollar nodig

De Verenigde Naties hebben 357 miljoen dollar nodig om in de komende zes maanden de zwaarst getroffen Pakistanen te kunnen helpen. UNICEF vraagt om ruim 55 miljoen dollar.

De getroffen bevolking heeft dringend behoefte aan schoon water, sanitaire voorzieningen, onderdak, voedsel en medische zorg. Vooral kinderen zijn in dit soort omstandigheden zeer kwetsbaar; UNICEF zorgt naast levensreddende hulp ook voor onderwijs en het beschermen van bijvoorbeeld alleenstaande kinderen.

Kinderen nog niet bekomen van ramp van 2010

Veel kinderen in de provincie Sindh zijn nog niet bekomen van de overstromingen van vorig jaar. Bovendien zijn gemeenschappen die toen gespaard bleven voor het water, nu wel getroffen.

SHO-actie voor Pakistan

In 2010 hebben de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) met een nationale actie 27,5 miljoen euro opgehaald voor de slachtoffers van de overstromingen in Pakistan. Dit bedrag was bedoeld voor noodhulp. Ook nu richten hulporganisaties zich op het verlenen van met name deze hulp aan de Pakistaanse bevolking.

Enkele resultaten tot nu toe

  • UNICEF leidt in Pakistan de hulpverlening op het gebied van schoon water, sanitaire voorzieningen en hygiëne.  Ongeveer 180.000 mensen krijgen dagelijks schoon drinkwater.
  • UNICEF ondersteunt 88 mobiele medische teams, die kinderen inenten. Tot nu toe zijn meer dan 175.500 kinderen ingeënt tegen bijvoorbeeld mazelen.
  • Tien mobiele teams onderzoeken kinderen op ondervoedingsverschijnselen en behandelen ondervoede kinderen.
  • Kinderen kunnen naar school in 35 tijdelijke scholen. Daar komen zeer binnenkort nog eens 900 scholen bij. In totaal kunnen dan 45.000 kinderen onderwijs volgen. 

Gerelateerd aan dit onderwerp