Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

12 Nieuwe overstromingen in Pakistan verzwakken kinderen nog meer

12 september 2011 Pakistan is als gevolg van zware moessonregens opnieuw getroffen door overstromingen. Minstens 5 miljoen mensen, waaronder 2,5 miljoen kinderen, kampen met de gevolgen van de wateroverlast.

Vooral de bevolking in de provincie Sindh in het zuiden van het land heeft het weer zwaar te verduren.

In Sindh zijn honderdduizenden mensen dakloos geraakt. In tentenkampen, scholen en andere gebouwen bivakkeren meer dan 200.00 mensen. De kans op de uitbraak van besmettelijke ziektes als diarree is groot, doordat waterbronnen door de overstromingen vervuild zijn geraakt.

Kinderen zeer kwetsbaar

De bevolking van Pakistan is nog niet bekomen van de overstromingen in 2010 en krijgt nu weer een nieuwe ramp te verwerken. Vooral kinderen zijn zeer kwetsbaar. Vorig jaar zorgden de overstromingen voor nog hogere ondervoedingscijfers, ziektes als gevolg van slechte hygiënische omstandigheden en schoolverlaters.

UNICEF assisteert de Pakistaanse regering bij de hulpverlening aan de bevolking en werkt hierbij samen met andere VN-organisaties. Samen zorgen zij onder meer voor schoon water, voedsel, onderdak en medische zorg.

Gerelateerd aan dit onderwerp