Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Voedselcrisis en droogte in Hoorn van Afrika

30 juni 2011

UNICEF roept regeringen en donoren op om snel in actie te komen voor de kinderen in deze regio.

Volgens UNICEF kunnen miljoenen kinderen en vrouwen ziek worden of zelfs overlijden als er niet wordt ingegrepen.

Nu hebben meer dan 9 miljoen mensen al dringend humanitaire hulp nodig. Bijna 2 miljoen van hen zijn kinderen jonger dan vijf jaar. De huidige crisis, in delen van de Hoorn de ergste in 60 jaar, is een gevolg van droogte, conflicten en sterk gestegen voedselprijzen. In Noord-Kenia is nu ruim 25 procent van de kinderen ondervoed en in het Turkana-district bedraagt het ondervoedingspercentage zelfs 37,4 procent. Duizenden families trekken vanuit Somalië naar opvangkampen in Dolo Ado in Ethiopië en Dadaab in Kenia, die nu al overbevolkt zijn.

Voedsel, schoon water en gezondheidszorg

UNICEF helpt ondervoede kinderen en werkt daarbij samen met overheden en andere hulporganisaties. Daarnaast zorgt UNICEF samen met haar partners ervoor dat kinderen schoon water, vaccinaties en andere gezondheidszorg krijgen en dat in de vluchtelingenkampen de hygiënische omstandigheden verbeteren.

Deze hulp staat echter onder druk door tekort aan fondsen en doordat in sommige delen van de Hoorn hulpverleners geen toegang krijgen tot de bevolking.

Dossier Hoorn van Afrika

In ons dossier over de Hoorn van Afrika vindt u meer informatie over de huidige humanitaire crisis in dit gebied.