Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Meer dan 60.000 kinderen kunnen zonder honger opgroeien

20 juni 2011

De speciale TROS TV show van Ivo Niehe heeft ervoor gezorgd dat we meer dan 60.000 kinderen onder de 5 jaar kunnen helpen. Al deze kinderen krijgen gedurende de eerste 1.000 dagen nu hulp om te voorkomen dat ze honger gaan lijden.

Meer dan 60.000 kinderen kunnen zonder honger opgroeien

Wereldwijd lijden 200 miljoen kinderen aan ondervoeding. Acute, maar ook chronische. Met alle gevolgen van dien. Om aandacht te vragen voor dit probleem en er ook direct wat aan te doen, zette Ivo Niehe zijn TV Show in het teken van deze problematiek.

Kinderen helpen tijdens eerste 1.000 dagen

Het doel van de avond was om 30.000 kinderen tijdens de eerste 1.000 dagen van hun leven hulp te geven. En die hulp start al in de baarmoeder. Door zwangere vrouwen te controleren en ze helpen met het binnen krijgen van de juiste voedingsstoffen, wordt de eerste stap gezet naar een betere gezondheid.

Controles en voorlichting

Na de geboorte wordt deze hulp voortgezet door de baby's regelmatig op hun groei in lengte en gewicht te controleren en moeders voor te lichten over gezonde voeding. Als een kindje ondervoed dreigt te raken, biedt UNICEF direct de juiste hulp.

Steun van Nederlands publiek

Samen met bekende en onbekende Nederlanders vroeg Ivo Niehe het Nederlandse publiek om steun. Door een lidmaatschap van 10 euro per maand kan een donateur al 6 kinderen een goede start geven zonder honger. Met 5.000 nieuwe vaste donateurs zou UNICEF de 30.000 kinderen kunnen helpen.

Resultaat TV-show: 10.112 nieuwe donateurs

Na de uitzending op woensdag 15 juni en de herhaling op zondag 19 juni kon UNICEF het dubbele aantal kinderen helpen! Want maar liefst 10.112 mensen hebben hun steun toegezegd.

Zie ook...

Word lid

Aanmeldformulier lidmaatschap
per af te schrijven.

Onze campagne: Honger. Je moet er niet aan denken. Je moet er wat aan doen!

Zumeila

Lees meer...