Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Ace Club levert 58.254 maaltijden op

18 juni 2011

Tijdens de UNICEF Open zijn op het centre court 233 aces geslagen. Dankzij de Ace Club hebben deze aces 58.254 maaltijden voor ernstig ondervoede kinderen opgeleverd.

Ace Club levert 58.254 maaltijden op

Op het grastennistoernooi in Rosmalen, de UNICEF Open, hebben vele bezoekers en bedrijven meegedaan aan de UNICEF Ace Club. Per geslagen ace op het Centre Court doneerden zij een bedrag voor een maaltijd aan een ondervoed kind. De tennissers sloegen in totaal 233 aces op het Centre Court, wat resulteerde in 58.254 maaltijden voor ernstig ondervoede kinderen.

Na de finales ontvingen directeur van UNICEF Nederland, Jan Bouke Wijbrandi, en Ambassadeur van de UNICEF Open, Kristie Boogert, het resultaat in de vorm van een cheque uit handen van toernooidirecteur Marcel Hunze.

Honger. Je moet er niet aan denken. Je moet er wat aan doen.

Wereldwijd zijn ruim 200 miljoen kinderen onder de vijf jaar chronisch ondervoed. Hun toekomst loopt gevaar. Te eenzijdige voeding zorgt voor een achterstand in hun geestelijke en lichamelijke ontwikkeling, die nooit meer in te halen is. Ondervoeding kan worden teruggedrongen met eenvoudige maatregelen. Eén van die maatregelen is het aanbieden van Plumpy'Nut: voedzame 'pindakaas' maaltijden voor ernstig en acuut ondervoede kinderen om snel weer aan te sterken.

Bijdragen Plugro Sport en Dimensys

Naast de UNICEF Ace Club waren er ook andere initiatieven van bedrijven om UNICEF te steunen. Zo sponsorde bijvoorbeeld Dimensys per wedstrijd elke tennisspeler die UNICEF-blauwe veters in zijn schoenen droeg. Hierdoor kon Dimensys-directeur Alexander Haas aan het eind van de week een cheque van € 10.000,- aan UNICEF overhandigen. Ook Plugro Sport droeg bij aan het werk van UNICEF door voorafgaand aan de UNICEF Open in haar winkels een loterij te starten. Dit leverde
UNICEF € 7.000,- op. 

Cheques Plugro en Dimensys 

Jan Bouke Wijbrandi: "We zijn heel blij met het resultaat van de UNICEF Open. Dankzij de inzet van vele bezoekers en bedrijven op de UNICEF Open worden veel ernstig ondervoede kinderen geholpen en krijgen daarmee weer zicht op een betere toekomst. Ik wil iedereen die UNICEF heeft gesteund, daar hartelijk voor bedanken."

UNICEF Open

Het grastennistoernooi in Rosmalen staat elk jaar garant voor tennis op topniveau. UNICEF is er dan ook trots op dat zij sinds 2010 haar naam aan het toernooi mag verbinden. Een samenwerking waarbij UNICEF dankzij hoofdsponsoren Achmea, Ricoh en Libéma niets betaalt voor de naamsverbinding en een week lang bij een breed publiek aandacht heeft kunnen vragen voor haar werk: het realiseren van een betere wereld voor kinderen.