Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

UNICEF Open van start

12 juni 2011

Het grastennistoernooi de UNICEF Open is vandaag van start gegaan. Vandaag stond onder andere de Nederlandse tennister Arantxa Rus op de baan.

Tennister Arantxa Rus tijdens de kwalificatiewedstrijd voor de UNICEF Open.

UNICEF is trots dat ze haar naam aan zo'n mooi sportevenement mag verbinden. Het grastennistoernooi in Rosmalen staat ieder jaar garant voor tennis op topniveau. Sinds 2010 draagt het toernooi de naam UNICEF Open. Het toernooi is vandaag van start gegaan en is tot en met 18 juni dagelijks te volgen via het Sportjournaal van de NOS.

Sport als verbindende kracht

UNICEF maakt in haar werk steeds vaker gebruik van de verbindende en verbroederende kracht van sport en grote sportevenementen. Zowel door via grote sportevenementen aandacht te vragen voor het werk van UNICEF als door sport en spel in te zetten in de hulpprogramma's van de organisatie. "Wij proberen veel steun bij elkaar te brengen voor onze hulpprogramma's. Daarbij bewandelen we graag innovatieve wegen. De UNICEF Open is daar een prachtig voorbeeld van", aldus Jan Bouke Wijbrandi, algemeen directeur van UNICEF Nederland.

Ondervoeding

Tijdens het grastennistoernooi staan er ook dit jaar weer flink wat toppers op het programma. Tijdens de topwedstrijden op de centre courts, maar ook daarbuiten vraagt UNICEF aandacht voor het wereldwijde probleem ondervoeding. Net als vorig jaar is de UNICEF Ace Club in het leven geroepen, waarbij bezoekers per geslagen ace op het centre court konden doneren.

"Vorig jaar bedroeg de opbrengst met 267 aces maar liefst 50.000 euro: een bedrag dat werd besteed aan 360.984 sportlessen voor kinderen. Dat bedrag willen we dit jaar graag overtreffen!," aldus Kristie Boogert, voormalig toptennister en ambassadeur van de UNICEF Open in het dagjournaal van het tennistoernooi.

UNICEF Ace Club

Boogert legt enthousiast uit hoe de Ace Club werkt: "Het is heel eenvoudig. Je kunt doneren per geslagen ace op het Centre Court. Voor particulieren geldt: 1 ace = 40 eurocent = 1 maaltijd voor een ernstig ondervoed kind. Voor bedrijven: 1 ace = 8 euro = 1 week eten voor een ernstig ondervoed kind. Iedereen kan zich aanmelden via het UNICEF Ace Club team. Bovendien kunnen vanaf maandag de eerste twintig Ace Clubleden die zich aan het einde van elke dag melden op het showcourt van de KNLTB een ace tegen mij proberen te slaan!" Wie Boogerts favorieten zijn voor de eindzege tijdens UNICEF Open?

Lees het volledige interview in het dagjournaal van de eerste dag van de UNICEF Open...

Bron: www.unicefopen.nl

logo_unicef_open