Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Eerste UNICEF speelveld geopend in Voorhout

19 mei 2011

UNICEF krijgt haar eigen speeltuinen door een nieuw samenwerkingsverband met Boer Speeltoestellen. Afgelopen woensdag is het eerste UNICEF speelveld in Voorhout geopend.

Boer Speeltoestellen heeft een speciaal UNICEF speelveld ontworpen en aan de collectie toegevoegd. De toestellen - met afbeeldingen van verschillende kinderrechten - zijn geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Het speelveld wordt verkocht aan gemeentes. UNICEF ontvangt 10% van de opbrengst.

Inmiddels is het eerste UNICEF Speelveld in Voorhout (gemeente Teylingen) aangelegd. Op woensdagmiddag 18 mei werd het veld feestelijk geopend. Hiervoor waren kinderen van diverse scholen en uit de buurt uitgenodigd. Namens UNICEF waren er vrijwilligers aanwezig. Kim-Lian van der Meij verrichtte de officiële openings en speelde een kinderrechtenquiz met de kinderen.

Speelveld

kim lian

ballonnen