Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Meer dan helft actieopbrengst Pakistan besteed

12 mei 2011

De deelnemers van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) hebben in de eerste zes maanden na de zware overstromingen in Pakistan meer dan de helft van de actieopbrengst voor Pakistan besteed aan noodhulp.

Meer dan helft actieopbrengst Pakistan besteed

Dat staat in een nieuwsbrief die de SHO-deelnemers vandaag uitbrengen. Vorig jaar bracht de actie 'Help slachtoffers overstroming Pakistan' 27,5 miljoen euro op. De SHO-deelnemers spraken af de opbrengst binnen een jaar te besteden aan noodhulp. Vanaf de start van de actie op 12 augustus 2010 tot aan 12 februari 2011 is 15,3 miljoen euro uitgegeven aan onder meer onderdak, voedsel en drinkwatervoorzieningen.

De nieuwsbrief geeft aan welke hulp is geboden met de giften die op Giro 555 zijn binnengekomen en welke resultaten zijn geboekt. Ook wordt vermeld dat onder meer het winterweer en de zwaar beschadigde infrastructuur de hulpverlening in sommige delen van Pakistan hebben bemoeilijkt. Foto's en filmpjes van SHO-deelnemers brengen in beeld wat er in het rampgebied gebeurt. De nieuwsbrief is een beknopte versie van de halfjaarrapportage die de SHO-deelnemers ook vandaag publiceren.

'We zijn Pakistan niet vergeten'

Eind juli tot begin september 2010 werd Pakistan getroffen door zware overstromingen. Er vielen bijna 2.000 doden en meer dan 20 miljoen mensen werden getroffen. Op 12 augustus startten de SHO de Nationale Actie 'Help slachtoffers overstroming Pakistan' en op 26 augustus vond op radio en tv de nationale actiedag 'Actie 555' plaats, geopend door Marco Borsato. "Deze actie was heel hard nodig. We zijn Pakistan niet vergeten en daar ben ik heel blij mee," aldus Borsato in de nieuwsbrief. De actie bracht 27,5 miljoen euro op. In de eerste zes maanden is 56 procent van de opbrengst besteed. Het grootste deel is besteed aan onderdak (bijna 7 miljoen euro), voeding (ruim 3 miljoen euro) en water- en sanitaire voorzieningen (ruim 2 miljoen euro).

Op www.giro555.nl kunt u de uitgebreide halfjaarrapportage downloaden, waarin de SHO-deelnemers gedetailleerd aangeven wat zij in de periode van 12 augustus 2010 tot 12 februari 2011 aan hulp in Pakistan geboden hebben. In het vierde kwartaal van 2011 publiceren de SHO-deelnemers een eindrapportage over de noodhulp in Pakistan.

Nieuwsbrief Pakistan

Download de Nieuwsbrief Pakistan van de Samenwerkende Hulporganisaties.

Gerelateerd aan dit onderwerp