Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Nicolette van Dam twittert vanuit Laos

2 mei 2011

UNICEF Ambassadeur Nicolette van Dam is van 2 tot en met 7 mei in Laos, waar veel kinderen ondervoed zijn.

Nicolette van Dam twittert vanuit Laos

Tijdens haar reis zal ze twitteren over haar bezoek aan een aantal hulpprojecten van UNICEF. In Laos heerst op grote schaal ondervoeding onder kinderen jonger dan vijf jaar. Overstromingen in 2008 en de tyfoon Ketsana in 2009 hebben deze situatie verergerd. Oogsten zijn mislukt, waardoor er een tekort is aan voedsel. De verwachting is dat ook nieuwe oogsten te weinig zullen opbrengen om alle monden van Laos te kunnen voeden.

Structurele oplossing

UNICEF wil een structurele oplossing voor dit probleem en Nicolette van Dam gaat bekijken wat voor maatregelen er genomen worden om de ondervoeding in Laos te bestrijden. Zij zal tijdens haar verblijf in Laos twitteren over haar ervaringen. 

Volg Nicolette in Laos

De tweets van Nicolette staan op een speciale pagina op deze site, waarop we ook filmpjes en foto's van haar reis zullen plaatsen. Je kunt haar ook rechtstreeks volgen op Twitter (@nicolettevandam, #twittrip).