Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

UNICEF UK twittert vanuit Libie

18 april 2011

Op maandag 18 en dinsdag 19 april gaan alle tweets van het Britse UNICEF Comité over Libië.

Deze 'Twitter take over' wordt uitgevoerd door de UNICEF-medewerkers James Elder en Ban Dhayi. Elder twittert op 18 april over de omstandigheden in de Libische stad Benghazi, waar kinderen bedreigd worden door bombardementen, landmijnen en een tekort aan eerste levensbehoeften.

Op 19 april is het de beurt aan Ban Dhayi, die twittert over de levensomstandigheden in een vluchtelingenkamp in Tunesië. Hier is een tekort aan schoon water, sanitaire voorzieningen en medische zorg.

Het Britse UNICEF Comité is op Twitter te vinden onder de naam @unicef_uk. De gebruikte hastags zijn #libya en #unicefirl. Alle tweets en twitpics worden bovendien gestreamd op www.unicef.org.uk/irl.