Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Ivoorkust: UNICEF levert langverwachte hulpgoederen in Abidjan

15 april 2011

Voor het eerst sinds weken is UNICEF erin geslaagd om hulpgoederen uit te delen in Abidjan, de hoofdstad van Ivoorkust. Het gaat daarbij om geneesmiddelen, voedingssupplementen, zeep en dekens.

Ivoorkust: UNICEF levert langverwachte hulpgoederen in Abidjan

Voor de komende dagen is ook een luchttransport met 32 ton hulpgoederen gepland.

"Hoewel de situatie in Abidjan nog steeds niet echt veilig is, hopen we onze hulpactiviteiten in het land uit te breiden. Maar dat kan alleen als we over voldoende fondsen beschikken. Op dit moment is dat niet het geval. Extra financiële steun is heel belangrijk voor het welzijn van de kinderen in Ivoorkust", aldus Herve Ludovic de Lys, UNICEF vertegenwoordiger in Abidjan.

Een van de belangrijkste prioriteiten op dit moment is het herstel van de watervoorziening. Door het dreigende tekort aan schoon water vreest UNICEF voor een uitbraak van cholera en mazelen. Vaccinatiecampagnes moeten dan ook zo snel mogelijk van start gaan.

UNICEF helpt kinderen die getuige waren van extreem geweld. Ook zal UNICEF 600 scholen in het hele land van schoolmateriaal voorzien.

UNICEF biedt hulp aan Ivoorkust

Gerelateerd aan dit onderwerp