Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

UNICEF slaat alarm voor kinderen in Ivoorkust

5 april 2011

UNICEF blijft zich ernstige zorgen maken over het aanhoudende geweld in Ivoorkust en het alarmerende effect daarvan op de kinderen. In het bijzonder zijn we verontrust over de berichten dat er kinderen zijn onder de slachtoffers van een massamoord.

Anthony Lake, directeur van UNICEF Internationaal, meldt dat bovendien gewapende strijdkrachten kinderen recruteren."Het betreft een ernstige schending van hun rechten, die niet alleen hun toekomst, maar ook de kansen voor het bereiken van duurzame vrede in Ivoorkust in gevaar brengt," aldus Lake.
 
"UNICEF helpt mensen in nood met humanitaire hulpgoederen, maar onze hulpprogramma's worden door de gevechten belemmerd," zegt de UNICEF-directeur. "In het westen heeft UNICEF de ontheemde bevolking kunnen bereiken met basisvoorzieningen, maar we moeten ook andere mensen bereiken die risico lopen, vooral in Abidjan. Hier hebben naar schatting een miljoen ontheemden dringend hulp nodig. We vrezen het uitbreken van ziektes als wij en andere instanties de duizenden ontheemde families niet kunnen bereiken.

UNICEF voegt zich bij vele anderen die alle partijen in het conflict ini Ivoorkust oproepen het geweld tegen burgers te staken en humanitaire hulpverleners toe te staan om hen die in de grootste nood verkeren, te bereiken.

Gerelateerd aan dit onderwerp