Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Ivoorkust: van politieke naar humanitaire crisis

31 maart 2011

In Ivoorkust heerst sinds de presidentsverkiezingen van afgelopen november een politieke crisis die rampzalige gevolgen heeft voor de bevolking.

Door het geweld tussen aanhangers van de zittende president Gbagbo en die van zijn rivaal Ouattara zijn ongeveer een miljoen mensen ontheemd geraakt.

Door de grote onveiligheid en een tekort aan fondsen, dreigen vooral vrouwen en kinderen het slachtoffer te worden van de crisis in Ivoorkust. Er zijn aanwijzingen dat de rechten van kinderen op grove wijze worden geschonden. Zij zijn het slachtoffer van mensenhandel, worden gerekruteerd als soldaat en raken ondervoed door een tekort aan voedsel. Goed nieuws is dat de scholen weer opengaan, zodat 800.000 kinderen weer onderwijs kunnen volgen en zo overdag beschermd zijn tegen het geweld. UNICEF helpt hierbij.

UNICEF Nederland heeft 430.000 US dollar (300.000 euro) gedoneerd aan het UNICEF-kantoor in Ivoorkust. Dit geld is bestemd voor noodhulp aan de bevolking.

Gerelateerd aan dit onderwerp