Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Kinderen dupe van onrust in Midden-Oosten en Noord-Afrika

28 maart 2011

De onrust in het Midden-Oosten en Noord-Afrika heeft grote gevolgen voor kinderen en jongeren en UNICEF maakt zich dan ook ernstige zorgen om hun lot.

In Bahrain wordt tegen demonstranten steeds meer geweld gebruikt. De meesten zijn jonge mensen en velen zijn omgekomen of gewond geraakt. UNICEF vreest dat vrouwen en kinderen in Libië slachtoffer worden van het geweld en ook in Syrië staan jonge levens op het spel. Hier is een jongen om het leven gekomen toen hij traangas inademde, werd een meisje dodelijk getroffen door een kogel en werden vijftien schoolkinderen tijdelijk vastgehouden en tijdens hun gevangenschap slecht behandeld. Sinds begin februari in Jemen de demonstraties begonnen, zijn minstens 19 kinderen omgekomen. Door de onrust gaan in dit land kinderen ook niet naar school.

UNICEF sluit zich aan bij oproep van de secretaris-generaal van de VN. Hij vroeg de betrokken landen om geen geweld te gebruiken. Alle betrokken partijen moeten handelen volgens de richtlijnen van het Verdrag voor de Rechten van het Kind en het internationaal humanitair recht.