Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Kinderen in vluchtelingenkamp bij Libische grens ingeent

22 maart 2011

In kamp Shousha, het grootste vluchtelingenkamp aan de Tunesisch-Libische grens zijn kinderen ingeënt tegen polio, mazelen, difterie, tenatus en andere ziektes.

De actie is met steun van UNICEF uitgevoerd en werd geleid door de Tunesische overheid. In totaal zijn 54 kinderen onder de vijf jaar ingeënt. Daarnaast onderzoeken psychologen van UNICEF de geestelijke gezondheid van gezinnen met kinderen die in het kamp verblijven.

Naast het Shousha-kamp hebben onder meer het Internationale Rode Kruis en zusterorganisatie de Rode Halve Maan bij de grens kleinere opvangkampen opgezet. Deze kampen krijgen deze week een bezoek van het vaccinatieteam.

400 gezinnen

Er verblijven minder dan 5.000 vluchtelingen in de opvangkampen bij de Tunesisch-Libische grens. Het gaat om mannen die als gastarbeider in Libië werkten en om ongeveer 400 gezinnen.

Vorige week zijn 47 ton hulpgoederen in de Tunesische grensstad Ben Guerdane aangekomen. Het gaat onder meer om therapeutische voeding voor ondervoede kinderen, dekens, hygiëne kits, vaccins, EHBO-kits en watercontainers. Als de crisis in Libië aanhoudt en meer vluchtelingen de grens met Tunesië oversteken, zullen meer hulpgoederen nodig zijn.

Inentingsactie in vluchtelingenkamp Shousha aan Tunesisch-Libische grens

Help de Libische vluchtelingen

doneer

Gerelateerd aan dit onderwerp